De Paashaas is verdwenen

Vertrek aan de Parochiezaal Peizegem (Kerk)
 

  • Luisterwandeling van zo’n 6 of 8 kilometer
  • Scan de QR-code op de borden om de fragmenten te beluisteren (vergeet je smartphone niet!)
  • Met de stem van Saartje Vandendriessche
  • Twee knotsgekke verhalen: voor -8-jarigen en +8-jarigen
  • Gratis, en wanneer het jou past
  • De ideale gezinsuitstap
  • De kleinsten krijgen een verrassing op het einde van de wandeling in de Bierschuur
  • Op Paasmaandag organiseren we onderweg een leuke tussenstop tussen 13u en 16u

Het plannetje van de tocht wordt kortelings op deze pagina gedeeld.

Saartje Vandendriessche en de paashaas nemen je mee op luistertocht

Zin een portie paaspret? Grijp je wandelschoenen en smartphone, en ga met familie of vrienden op pad voor een leuke QR-luistertocht, met de stem van Saartje Vandendriessche. Kwb (afdeling) laat met dit paasavontuur haar buurt bruisen van plezier!

De luisterwandeling in paasthema is een leuke uitstap voor jong en oud. “Naast de verhalen zijn er tijdens de wandeling ook verschillende vragen en opdrachten. Zo is er een leuke afwisseling tussen wandelen, luisteren en spelen. Ideaal voor kinderen!”

Lekkerbekken en mysterie

Als deelnemer kan je - aan de hand van QR-codes op de borden langs de route - twee verschillende verhalen beluisteren. Voor beide is actrice, presentatrice en sportliefhebber Saartje Vandendriessche verteller. Het ludieke paasavontuur voor de jongsten (-8-jarigen) is er eentje voor echte lekkerbekken onder ons. De +8-jarigen kunnen op pad om een mysterie te ontrafelen. An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen, schreef de kinderverhalen speciaal voor kwb. 

Ideale gezinsuitstap

Al sinds het najaar van 2020 organiseert kwb regelmatig luisterwandelingen, waar duizenden gezinnen plezier aan beleven. “Met deze laagdrempelige activiteiten laten we mensen op een simpele en leuke manier samen iets beleven, én doen wij onze buurt opnieuw bruisen”, klinkt het.
Verbinding blijft de essentie voor kwb. “Het is belangrijk dat we verbonden blijven met elkaar. Of het nu een wandeling, workshop, kookles of gezinsnamiddag is: zolang we samen beleven is alles goed!”

De paastocht van kwb Peizegem loopt van 26 maart tot 24 april. Je start aan de Parochiezaal van Peizegem (Kerk). Een overzicht van alle kwb-paastochten vind je op
www.kwb.be/paastochten. De paastocht eindigt aan de Bierschuur. Alle kindjes kunnen binnen hun paaseitjes ophalen. Indien de bierschuur dicht laat je een bericht achter op 0486/72.79.10 en wij brengen de paaseitjes tot bij jullie.

Dit jaar worden we gesteund door Tony's Chocolonely die hun uiterste best doen om enkel samen te werken met slaafvrije cacaoplantages die geen kinderarbeid toelaten.

Download onze flyer met het parcours van de tocht.
 

Startdatum
Einddatum