Repair café

In België gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in de genen. Zeker jongere generaties weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Dat is een bedreiging voor een duurzame toekomst en voor de circulaire economie, waarin grondstoffen telkens opnieuw kunnen worden gebruikt.

KWB Peizegem heeft het geluk dat er onder onze leden enkele technische krakken zitten. Vandaar dat we dit jaar beslist hebben een Repair café te organiseren in ons Parochiehuis. op

vrijdag 6 mei 2022 om 20u

De kans is groot dat we niet voor alles onmiddellijk een oplossing hebben of dat er toch nog een hulpstuk dient besteld te worden. Er komt dus zeker een 2de Repair café na de zomer.

Het Repair café heeft niet de intentie om dienst te doen als hersteldienst. Enkel onherstelbare voorwerpen zijn welkom. Daarmee bedoelen we dat je met deze voorwerpen nergens meer terecht kan bij een erkende hersteldienst. Onze krakken zullen trachten jullie te helpen maar bieden geen enkele garantie op herstel.

Een Repair Café leert mensen ook op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien, maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Startdatum
Einddatum